Bollinger Om een grote champagne te kunnen produceren moet je eerst grote wijnen maken. Een grote wijn kan alleen voortkomen uit de beste druiven. In deze geest handelt Bollinger al meer dan 175 jaar. Meer dan 80% van de druiven (pinot noir en chardonnay) is afkomstig van eigen wijngaarden uitsluitend gesitueerd in Grand of Premier Cru gemeentes. Het bedrijf is nog steeds in handen van de familie die ervoor zorgt dat de unieke stijl van dit champagnehuis gewaarborgd blijft. Zelfs de ?normale? Special Cuvee ontstaat volgens een uniek proces in de Champagne; een rijping van minimaal 36 maanden veel langer dan de wettelijke vereiste periode van 15 maanden. Daarnaast wordt iedere Special Cuvee gecomponeerd met een aanzienlijk deel ?Vins de Reserve?. De ware schatkamer van Bollinger bevindt zich in haar uitgestrekte kelders hier rijpen ongeveer 700.000 magnums reservewijnen tussen 5 en 25 jaar op natuurkurk (in plaats van kroonkurk). Van alle grote wijnjaren laat Bollinger in haar kelders magnums van elke afzonderlijke Cru wijngaard rijpen. Men gebruikt deze om toe te voegen aan de basiswijn voor de Special Cuvee zodat de hoge kwaliteit altijd wordt bereikt ook bij mindere jaren… Typisch Bollinger!
Bollinger Special Cuvée Brut Magnum in giftbox
De volgende klanten gingen u voor!